Vogue : AOB Brand predstavljen u prestižnom modnom časopisu

Vratila bih se nazad i krenula od samih ideja stvaranja proljetne kolekcije koju je prepoznao i British Vogue. Kao što znate filozofija branda su visok kvalitetne premium materijali koji su prožeti bezvremenskim krojevima. Idealan takav komad je bio košulja. Put do Milana bio je dug jer nas je pratio snijeg, pripreme za proljetnu kolekciju krenula je iza nove godine. Postoji jedan citat koji mi je stalno bio u glavi „ U dubokoj sam zimi naposljetku shvatio da u meni počiva nepobjedivo ljeto „ Albert Camus.

U vrijeme najveće krize dobila sam mail od British Vogue koji je zapravo već nekoliko mjeseci pratio naš rad.  Jedno od pitanje je bilo da im objasnim svoje viđenje mode upravo kroz košulju Ericu. Samo sam ponovila  „Odjeća treba služiti Vama“.

Dolazak u Milano, ulazak u carstvo tkanina za mene je predstavljalo jedan novi način kreativnog stvaranja. Spremila sam skice u fasciklu i odlučila da tkanine izaberu mene. Satima sam se gubila u carstvu tkanina, odvojila sam favorite i baš kad sam mislila da sam konačno odabrala, ugledala sam malu policu s koje je virio samo krajičak izvezene čipke. Otišla sam do police i ugledala toliko bogatu istovremeno nježnu nježnu i prozračnu čipku, znala sam da je to to . Ljubav na prvi pogled. Izvadila sam skice s početka priče i shvatila da se skice ne uklapaju s čipkom. Imala sam dvije mogućnosti, prilagoditi se skicama ili osloboditi kreativnost i smisliti nešto novo. Sjela sam na pod, zamolila novi komad papira i krenula skicirati. Kombinacija tkanine odmah mi je sinula, ali tako nešto nisam nikad radila. Kombinacija tkanina kako bi ljepota čipke bila naglašena, ali i kako bi je svaka od vas mogla prilagoditi sebi, ne zaboravite da odjeća treba služiti vama. Odlučila sam se za bijeli popelin. Tajna formula košulje Erica je spoj bogate prozračne čipke i bijelog sofisticiranog popelina. Nakon što sam donijela nove odlike, jedan od novih izazova s kojim sam se susrela je – dugmad. Svi se slažemo da detalji čine razliku, a ispred mene stala je polica s  10 000 različitih dugmadi i sva ta dugmad u različitoj dimenziji. Prvo što sam uradila je nazvala tetu krojačicu, jer kad su dimenzije u pitanju ne postoji osoba kojoj više vjerujem. Nakon našeg poziva, nazvala sam je na video poziv da vidi kolika je odluka ispred mene, lijepo smo se nasmijale i ono što mi je rekla jako me ohrabrilo . „ Vjerujem u tvoj odabir.“ To su bile riječi moje tete krojačice i hvala joj na tome. Prednost timskog rada je upravo ta energija nadopunjavanja u trenucima kada je to najpotrebnije. Možete li vjerovati koliko detalja se tu posložilo da bi dobili košulju Erica ?! Na putu do radionice, Erica je dobila svoje osobine, čvrsta popelin kragna, paf rukavi, fino strogo kopčanje, podignuti uski reveri na rukavima i tijelo od predivne čipke. Nakon što je teta krojačica , složile smo se da je to zapravo najljepši komad kolekcije i da je sigurno čekaju velike stvari. Tako je i bilo.

U vrijeme najveće krize dobila sam mail od British Vogue koji je zapravo već nekoliko mjeseci pratio naš rad.  Jedno od pitanje je bilo da im objasnim svoje viđenje mode upravo kroz košulju Ericu. Samo sam ponovila  „Odjeća treba služiti Vama“. Vratimo se na početak priče, da sam izvadila skice i tražila po njima, da sam sve uradila drugačije, da ste dobili košulju koju kada odjenite ona nosi vas. Ovoga ništa ne bi bilo. Koliko god bila bezvremenska, kontrastno predivna bila bi ništa da vam ne služi i da je ne možete nositi kako god se u tom trenutku osjećate i za koju god prigodu je birate.

Avec amour,

Antonela

 

COMMENTS
 • Nora S.

  REPLY

  Koja priča, svaka čast!!

  April 18, 2018
  • Hana K.

   REPLY

   Slažem se 🙂

   April 18, 2018
 • Tea Jukić

  REPLY

  Kad sam prvi puta vidjela, pomislila sam samo WOOOW svaka čast i moj najdublji naklon. Ne zmam kad sam posljednji put čula ovako velike vijesti ili da su neki novi brandovi predstavljeni. Svaka čast curo!!!!!

  April 18, 2018
POST A COMMENT