Posljednjih dana svi piju ovu novu hit kavu koju ćete lako pripremiti kod kuće !

Fascinira nas vidjeti kako neke stvari preko noći postanu viralni hit, a osim toga fenomenalno je posvjedočiti koliku ulogu u tome imaju društvene mreže. Ovaj najnoviji hit stiže nam s područja gastronomije, a kumovao mu je ni više ni manje no Tik-Tok. Popularna video platforma, o čijem smo vam fenomenu pisali ovdje, u svega par dana postigla je to da baš danas, jutros, milijuni ljudi diljem svijeta kod kuće pripremaju Dalgona kavu!.

Dalgona kava postala je hit u vrijeme izolacije, kada smo spriječeni u odlasku do omiljenog kvartovskog kafića u kojem imamo naviku satima ispijati svoj omiljeni kofeinski napitak.

Što je to uopće Dalgona kava?

Dalgona kava postala je hit u vrijeme izolacije, kada smo spriječeni u odlasku do omiljenog kvartovskog kafića u kojem imamo naviku satima ispijati svoj omiljeni kofeinski napitak. Netko se dosjetio ovog kućnog recepta, koji vrlo vjerojatno nije uopće nov, jer ovakvi tipovi ‘kave’ već su dobro poznati u svijetu. Dalgona kava naziva se i grčkim frapeom ili grčkom ledenom kavom, poznata je i kao Phenti hui coffee u Indiji, gdje se zapravo smatra ručno tučenim ledenim cappuccinom… Da istražimo u bilo kojoj drugoj zemlji, vjerojatno bismo ju opet našli u ovoj ili onoj varijanti. Dakle, tip kao takav dobro nam je poznat, uostalom i sami ljeti pijemo ledenu kavu, no Dalgona kava postala je viralna senzacija upravo zbog toga jer djeluje tako slasno i dekadentno, u trenucima kada smo kod kuće i zbilja nam fali malo uzbuđenja u životu. Njenoj rasprostranjenosti u svijetu ovih dana svakako pridonosi činjenica da ju se može napraviti kod kuće, i to u tren oka, s dobro nam poznatim sastojcima, poput instant kave.

Kako napraviti Dalgona kavu kod kuće?

Postupak ne može biti jednostavniji… Za početak, uopće vam ne treba aparat za kavu, ali vam treba provjereno dobra instant kava.

Mi smo Dalgona kavu napravili na sljedeći način i donosimo vam recept:

Pomiješajte 2 čajne žličice  Instant kave s 2 čajne žličice šećera i 2 čajne žličice vruće vode. Zatim ‘istucite’ ovu mješavinu pjenjačom, sve dok ne postane onako gusta, debela i konkretna, svijetlo smeđe boje. Ostavite ju sa strane i za to vrijeme napunite šalicu ili čašu s nekoliko kockica leda i mlijekom. Naposljetku u šalicu ili čašu, u koju ste prethodno stavili led i mlijeko, ulijte mješavinu instant kave, šećera i vode. Lagano promiještajte žličicom/slamkom ili skroz izblendajte, ovisno o tome kako preferirate piti ovu ledenu kavu. Naša je preporuka da isprobate i jedan i drugi način pa vidite što vam se više sviđa.

COMMENTS
 • Mila

  REPLY

  Obožavanje, još da mi je netko dostavi mojoj sreći nebi bilo kraja 🙂

  April 18, 2018
  • Lana

   REPLY

   Aparat za kavu kupila sam si kad su krenuli zatvarati kafiće, defitivno nisam požalila.

   April 18, 2018
 • Paula Jović

  REPLY

  Ovu kavu napraviti u BlondeBloom šalicu i uživati u Artu 🙂

  April 18, 2018
POST A COMMENT