Nekoliko pokazatelja da nosite pogrešnu nijansu tekućeg pudera

Prije nekoliko mjeseci pisali smo vam o svemu što je korisno znati prije kupovine tekućeg pudera. Primjerice, kako najbolje upoznati svoj tip kože, kako odrediti ton kože i pronaći savršenu nijansu pudera. Sugerirali smo i kako postići da podloga na vašem licu traje još dulje, što je ideal kojem svi težimo.

Pogrešan tekući puder

No, usprkos tome, u realnosti se mnogo češće događa da s kupovinom tekućeg pudera potpuno pogriješimo. Ono što nam se u drogeriji ili parfumeriji činilo kao odlična ideja, već kada dođemo doma i isprobamo sutradan, pokaže se kao teški promašaj. Ako se i vama događaju neke od ovih stvari u nastavku, vrlo vjerojatno ste odabrali pogrešan tekući puder za sebe.

Jednom kada pređete na novu podlogu, pratite kako se vaše lice ponaša u prvim danima njena nošenja. Ako vam se čini kao da vam se pojavilo mnogo prištića otkako koristite novu formulu i lice vam počne izgledati kao malo bojno polje, vrijeme je da se riješite ovog tekućeg pudera.

Treći znak: Podloga koja klizi s lica

Ujutro ste se potrudili lijepo i ravnomjerno nanijeti podlogu, no već do ručka vam se čini kao da je ona doslovno skliznula s lica? To je znak da koristite podlogu koja nije namijenjena ili nije dovoljno učinkovita za masnije tipove kože. Također, problem podloge koja nestaje s lica posebno se pojavljuje ljeti, kada koža luči još više sebuma. Tada vam tekući puder koji ste koristili u jesen i u zimi definitivno neće biti najbolji i bit će idealan trenutak za zamijeniti ga nekom lakšom, ljetnom formulom.

Četvrti znak: Puder koji se uvlači u fine linije

Ponovno imate scenarij u kojem ste ujutro besprijekorno aplicirali puder, no u kratkom roku on se uvukao u fine linije na licu, što ga čini bitno vidljivijim, a kožu neprirodnijom. U tom slučaju, vrijeme je da potražite neku drugu formulu. Ako imate zrelu kožu, definitivno napustite praksu nanošenja pudera koji rezultiraju dehidriranim izgledom.

 

Peti znak: Pore izgledaju ogromno

Make upom i njegom kože najčešće želimo prikriti dojam proširenih pora. No, neki puderi čine upravo suprotno, djelujući da pore izgledaju kao pravi mali krateri. To, dakako, nema veze s vašom rutinom pilnga, već sa samom formulom, a ovaj efekt znaju izazvati debeli i teški tekući puderi koji se uvuku u pore. Zato je dobro potražiti podlogu s laganijom teksturom.

COMMENTS
 • Nora

  REPLY

  Obzirom da sam pre svijetla tako mi je teško odabrati pravu nijansu pudera, a bilo bi lijepo i da naši proizvođaći imaju sve nijanse da sve tipove podtonova. Odličan članak.

  April 24, 2018
  • Mare komentatorica

   REPLY

   Ja uvijek kupim svijetliji jer mi je ruzno imati ovratnik od pudera, bas jako ruzno kad se kod cura vidi da nose pre taman puder.

   April 24, 2018
 • Mia Jurkovic

  REPLY

  Mare moja, ja uvijek kupim mrvicu tamniji i ne vidi se, ne znam kkao bi bilo da je svjetliji, jedino da lansiraju vamp kolekciju za nas blijede 😛

  April 24, 2018
POST A COMMENT