instagram

Kako sam zeznula – instagram, vas i algoritam

Kako sam zeznula – instagram, tako je dobro ste pročitali. Bit ću iskrena, pa ću priznati zeznila sam Vas, zeznila sam instagram i zeznila sam algoritam. Krenimo od početka, ne udajem se.Da, ovo je bila prvoaprilska šala u službi istraživanja algoritma. Često slušamo kako nas Instagram skriva, kako su nam objave nevidljive, i naravno sve ostalo što to nosi. Prije nekoliko dana zapitala sam se zašto je to tako i krenula kroz story objavljivati dosadnjikav sadržaj, točnije već viđen.

Prva stvar koja se dogodila da sam bila manje vidljiva jer : na moj sadržaj nema interesa ( reakcija), i tako je Instagram moj račun počeo smatrati bezvrijednim, ne važnim i dogodilo da vam se moje objave nisu prikazivale – kriv je algoritam. Zanimljivo je da ovu rečenicu često čujemo. Jesmo li se zapitali koliko je ona točna ili smo je prigrlili jer je tako lakše? U ljudskoj je prirodi okriviti druge, jer je to najlakši izbor. Teži izbor bi o priznati da smo konstantno predviljivi- čitaj dosadni. Obzirom da se u mom životu ništa posebno ne događa osim što puno radim – što nije zanimljiv sadržaj odlučila sam sve vas zeznuti da sam se zaručila. To je bio najlakši način jer ne pokazujem baš mnogo privatan život, a mi ljudi smo jako radoznali.

Što se točno dogodilo ?

Mom profilu porasla je posječenost za 122,5% u prijevodu danas je bilo 16.461 posjetitelj. Primila sam 2,500 poruka. Prevrtili ste priču 12,375 puta nazad.

nepredvidiv sadržaj = odličan digitalni marketing

Mislim da i sami znate koliko je važna autentičnost. Svjesni da smo svi rođeni potpuno različiti, ali jedni od drugih kopiramo i u moru istoga kriv nam je algoritam. Lakše je okriviti algoritam nego istu situaciju sagledati iz druge perspektive i nešto poduzeti. Promijeniti način komunikacije, promijeniti način fotografije i malo osviježiti sv(ijet)e oko nas.

Sve ovo primjenjivo je i za Brandove, samo je kompleksnija tema kojoj se treba posvetiti – od početka i naći individulni model rada. Eh da, znate što se onda dogodi- ideš ponovno jer je taj prethodni model već viđen.

Koji je zaključak?

Instagram ne prašta zonu komfora.

p.s. samo želim reći da su neki od Vas znali da je šala, javila sam odmah jer bi mojoj Bakušici puklo srce od sreće zatim od tuge. Jedna je Baka! Neke pogrijeŠkice su namjerne, jer i to što mi javite zapravo znaČi da ste otvorili blog. Vi mi javite pogriješku, ja se zahvalim, mi se malo porazgovaramo, ja se našalim na svoj račun i na kraju ta pogrieŠkica bude jako simpatična, a meni donese reakcije. Na kraju nam ostaje pitanje gdje je granica marketinga?

Vaša A!

POST A COMMENT