Oprah Winfrey : Nepokolebljiva žena od koje možemo puno toga naučiti

Oprah Winfrey jedna je od onih snažnih, nepokolebljivih žena od koje možemo puno toga naučiti. Krenula je od nule i postala jedna od najutjecajnijih žena svijeta. U svom je showu razgovarala s mnogim ljudima i upijala njihove priče te ih prenosila publici.

1. Jedni drugima smo najbolji učitelji

 

“Nešto u meni povezalo se sa svima vama i omogućilo mi da samu sebe vidim u vama i vi mene u sebi. Postala sam vaš surogat koji postavlja pitanja, daje odgovore, uči, raste, proširuje svoje razmišljanje, preispituje svoja vjerovanja i način na koji gledam na svijet. Slušala sam i rasla i znam da ste vi rasli zajedno sa mnom.”

2. Svatko od nas mora pronaći vlastiti životni poziv

“Svatko od nas ima svoj poziv, a vaš posao je da ga pronađete i počnete ga izvršavati. Svaki put kada je na pozornici bila uspješna osoba, govorila je o poslu i užitku koji je osjećala jer je znala da je to što radi upravo to što treba raditi.”

3.Vaš poziv omogućit će vam da živite do kraja, punim plućima

“Vaš poziv će vas prosvijetliti i shvatit ćete da ste upravo tamo gdje i trebate biti, radeći ono što upravo i trebate raditi. To je ono što želim svakome od vas i želim da to ponesete iz ovog showa. Želim da živite punim plućima i punim srcem. Znam da morate zarađivati za život, razumijem to. Ali isto tako morate znati što vas pokreće i što u vama budi životnu svjetlost, tako da i vi, na vaš vlastiti način, možete osvjetljavati svijet.”

“Puno se ljudi želi voziti s tobom u limuzini, ali ono što vi želite je neko ko će ići sa autobusom kad se pokvari limuzina.”

4. Svi mi možemo utjecati na svijet

“Možda je to 20 ljudi, 30, 40, vaša obitelj, prijatelji, susjedi, kolege iz razreda, kolege na poslu. Gdje god se nalazili, to je vaša platforma, vaša pozornica, vaš krug utjecaja. To je vaš talk show i tu leži vaša moć. Svakim danom i na svaki način pokazujete ljudima tko ste zapravo. Vaš život govori za vas i vi govorite sami za sebe. Kada to činite, primate proporcionalno onome što dajete.

Moja velika želja svima vama koji ste mi dopostili da pronađem svoj poziv kroz ovaj show jest da radite sve što biste trebali, idite naprijed i ne gubite vrijeme. Prihvatite život koji vas zove i iskoristite ga za služenje svijetu.”

5. Vi ste odgovorni za vaš život

“Nitko osim vas nije odgovoran za vaš život. Nije važno što je učinila vaša mama; nije važno što vaš tata nije učinio. Samo vi ste odgovorni za vaš život. Odgovorni ste za energiju koju stvarate u sebi i koju prenosite drugima.”

COMMENTS
 • Mirna

  REPLY

  Od njenog života, stvaranja, karijere… Čitala sam njenu biografiju, iskreno jako bi je voljela upoznati.

  April 23, 2018
  • Gea

   REPLY

   Žena kraljica !!!!!!!!!!!!

   April 23, 2018
 • Tea

  REPLY

  Čitala sam njenu biografiju, da se naježiš. Kad god mi je teško ili mislim da nešto ne mogu samo upalim njenu motivaciju-

  April 23, 2018
POST A COMMENT