rađanje ili smrt privatnosti

Rađanje ili smrt privatnosti, tko je za to kriv?

Rađanje ili smrt privatnosti, da dobro ste pročitali. Rođenje kćeri Chiare Ferragni izazvalo je masivno čestitanja, euforiju… Da skratimo pratim je i ja, obzirom da sam još uvijek studentica Harvard Business Academy imali smo i primjer njenog poslovanja koje je izuzetno pametno.Dok su svi dijelili fotke, jeste li primijetili da njena tek rođena bebica nosi kapicu njenog branda? Jeste li primijetili kako mama i kćer imaju matchy matchy piđame koja je popodne na njenom Ig popodne stavljena u prodaju po chili cijeni. Smatram da svatko ima pravo staviti cijenu koju hoće, nema veze što je chili :P, ali koliko je to daleko otišlo da je planirano tek rođenoj curici staviti kapicu, poslati subliminarnu poruku kupnje, ujedno i najaviti novu baby kolekciju.

Rođenje ili smrt privatnosti
Tek rođena curica i najava kolekcije

Chiara nije jedina, sjećate se supruge Johna Legend, predivne Chrissy Taigena koja je objavila slike s poroda, ali s poroda u kojem je rađala mrtvo dijete. Prestrašno, traumatično i zaista što bi Indexi rekli “Da sam ja netko” nikada niti jedna žena nebi iskusila takvo što. S marketinške strane ovo je bila odluka koja je još više podigla u zvijezde, ali ne varajmo se, zvijezda je već. Moje mišljenje je da bi dobila isti efekt da je samo ispričala svoje iskustvo, ali sve ovo za mene je previše. Svjesna sam da je ovo ipak samo moje mišljenje.

Rađanje ili smrt privatnosti

Vratimo se na početak, obje dame napravile su odličan marketinški trik, odlično zaradili, utvrdili svoj stats. Samo na trenutak, zapitajmo se s ljudske strane gdje je granica privatnosti ? Živimo li u vremenu diskriminacije privatnosti ? Kako god bilo nezaboravan marketing jer evo i ovaj post je o njima 😉

POST A COMMENT