Brojni njezinu poeziju ne smatraju ‘pravom’ i ozbiljnom. Presuditi tu je nemoguće, a pogotovo s obzirom da Rupi Kaur inspirira milijune svojih pratitelja i u ovakvim vremenima kad se najviše oslanjamo na umjetnost redovito objavljuje svoje radove.

Mlada autorica, prozvana i autoricom desetljeća, piše jednostavnim jezikom kratku poeziju na koju je teško ostati imun. Njezini su stihovi upečatljivi, često popraćeni ilustracijama i sve to u kombinaciji čini jako ‘instagramski’ nastrojen proizvod koji je obilježio prošlo desetljeće. Štogod mislili o Rupi Kaur i njezinoj poeziji činjenica je da je izuzetno relateable pa se tako  često dotiče tema ranjivosti, autentičnosti i nade i tako mnoge smiruje, tješi i razumije.

Svoju je instapoeziju upakirala u dvije zbirke; Sunce i njeni cvjetovi i Med i mlijeko, a obje su ‘eksplodirale’ u popularnosti, ali prodaji. Kaurine zbirke prodale su se u više od 2 i pol milijuna primjeraka.

Trenutačna situacija u kojoj smo se našli traži upravo nešto poput njezine poezije. Nešto što će nas smiriti, oraspoložiti i podsjetiti da nismo sami u ovim pomalo kaotičnim danima. Izdvojili smo najbolje ohrabrujuće stihove Rupi Kaur.

„Ja sam muzej pun umjetnosti, ali tvoje oči su bile zatvorene“

COMMENTS
 • Katia

  REPLY

  Rupi – žena koja ostavlja bez daha !!!!

  April 18, 2018
  • Anna

   REPLY

   Koji divan članak i drago mi je da je i nju netko spomenio. Njena poezija mi je na wish listi.

   April 18, 2018
 • Lea Katić

  REPLY

  Rupi Kaur obožavam 🙂

  April 18, 2018
POST A COMMENT