Biljke koje trebaju samo jedan mali uvijet da bi dugo živjele

Biljke obožavamo u kojem god obliku dolaze. Bilo da su vanjske, unutarnje, velike i zelene ili minijaturne i minimalističke – sastavni su dio našeg interijera. No, osim onih uobičajenih koje često viđamo, nerijetko se iznenadimo kada otkrijemo neke koje su pomalo rijetke i neobične. Marimo lopte (Aegagropila linnaei) definitivno će privući pažnju apsolutnih svih ukućana, ali i gostiju. One su zapravo zapetljane kugle čvrste morske alge, polako rastu, a mogu, živjeti pazite sad, više od sto godina. Ove zanimljive i neobične biljčice neće lako ubiti, a super su za one koji vole upregnuti maštu pa tako s njima mogu izraditi zanimljive ukrasne akvarije.

Biljke obožavamo u kojem god obliku dolaze. Bilo da su vanjske, unutarnje, velike i zelene ili minijaturne i minimalističke – sastavni su dio našeg interijera.

Nezahtjevne dekorativne biljke

Prema japanskoj predaji i ovo je jedna od onih biljaka koje unose mir i blagostanje u dom. Idealna je za one kojih nema previše kod kuće, ali i one koji uspiju ubiti baš svaku biljku. Ovu biljku možete imati usvojim akvarijima za ribice jer služi kao biološki filter, a podnosi i različite temperature od 5 do 28 stupnjeva Celzijevih. Marimo lopte ne vole puno svijetla, a jedini uvjet koji traže je da su potpuno uronjene u vodu.

 

COMMENTS
 • Nora S.

  REPLY

  Imam veliki vrt, brigu o cvijeću prenijela mi je baka, njoj njena i tako dalje. Ako ikad budete trebale savjet, kontaktirajte me- bila bi mi čast.

  April 26, 2018
  • Jasna Kurtović

   REPLY

   Bože, kako je ovo divno, točno sam zavidna. Objavite koju fotku ili se javite Antoneli na mail, tko zna možda i vaš vrt osvane na njenom blogu.

   April 26, 2018
 • Ivana J.

  REPLY

  Svaka čast, obožavam biljke, ali nikako mi ne uspijevaju, tko zna uz tvoje savjete možda i hoće 😉

  April 26, 2018
POST A COMMENT